Het internet biedt veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Zaken die enkele decennia geleden voor onmogelijk werden gehouden blijken nu aan de orde van de dag zijn. Zo kunnen we dag en nacht online shoppen en hoeven we de deur niet meer uit om een DVD-tje te huren. Het opzoeken van openingstijden en telefoonnummers gaat niet meer via de Gouden Gids of het Telefoonboek maar gebeurt gewoon online. De verandering in zoekgedrag zorgt ervoor dat we steeds vaker op een andere manier naar bepaalde dingen kunnen kijken. Zo is het inmiddels ook al mogelijk om telefoonnummers omgekeerd op te zoeken. Wordt u gebeld en herkent u het bellende nummer niet, raadpleeg dan vliegensvlug een van de vele sites om telefoonnummer en naam bij elkaar te vinden zodat u direct weet wie u nu weer aan het bellen is.

 

Het is menselijk om nieuwsgierig te zijn. Zeker als het betrekking heeft op eigendommen van anderen. In de tijd van de almaar stijgende aandelenkoersen was iedereen benieuwd hoe Jansen uit de straat het voor elkaar kreeg met zijn familie wel vier keer per jaar op vakantie te gaan. De internetondernemer die ineens zijn huurwoning omruilde voor een vrijstaande villa. Het kwam allemaal voor en onze nieuwsgierigheid lijkt het altijd te winnen. Zo kunt u tegenwoordig ook bekijken wat de auto van de buurman kost. Stel dat u deze zelfde Audi A4 wilt aanschaffen, enig idee wat deze dan kost? Zo nee, kijk dan eens op deze website. Hier kunt u direct zien als u een kenteken en het merk invoert wat de dagprijs van de auto is.

 

Met deze site kunt u direct zien wat de waarde van die mooie auto is of wat u nu globaal zou moeten betalen voor de aanschaf van exact dezelfde auto als de buurman heeft. Op zich grappig natuurlijk. Maar u kunt het natuurlijk ook inzetten om te bekijken wat de opbrengstwaarde van uw eigen auto op dit moment is. Door uw kenteken en automerk (en type) hier in te voeren is binnen mum van tijd duidelijk wat die auto nu toch eigenlijk gaat opbrengen.

 

De autohandel is complex. Het is vaak onduidelijk wat auto's kosten. Aan de hand van simpele tools zoals hierboven geschetst, kunt u snel zien wat een bepaalde waarde is. Ook wanneer u bijvoorbeeld wilt bekijken wat een auto nu echt kost die u te koop ziet staan. Doe er daarom uw voordeel mee. Het kan u helpen een miskoop te voorkomen.